Aramide versterkingsmaterialen

Aramidevezel versterkingssystemen worden toegepast bij constructies waar men een hoge treksterkte in combinatie met een hoge slagvastheid bij een laag gewicht eist. Aramide heeft tevens een geringe warmte uitzettingscoëfficiënt. De beste resultaten bereikt men in combinatie met epoxyharsen

Aramide weefsels

Op aramide gebaseerde weefsels geven aan het laminaat een grote slagvastheid gecombineerd met een hoge treksterkte bij een laag gewicht. Tevens geven ze een geringe uitzetting bij warmte. Standaard verkrijgbaar in 175 gram/m2 5H satin weefsel. Andere weefsel gewichten en/of typen op aanvraag. Beste resultaten in combinatie met epoxyharsen.

Aramide UD weefsels

Aramide UD weefsels oftewel Uni-directionaal aramideweefsels zijn weefsels waar de aramidevezel overwegend in 1 richting ligt (ketting of inslag) om het laminaat speciaal in deze richting te versterken. Op aramide gebaseerde weefsels geven aan het laminaat een grote slagvastheid gecombineerd met een hoge treksterkte bij een laag gewicht. Tevens geven ze een geringe uitzetting bij warmte. Diverse typen en gewichten op aanvraag. Beste resultaten in combinatie met epoxyharsen.

Aramide UD tapes

Aramide UD tapes ofwel uni-directionaal aramidestoftapes zijn tapes (op rol) waar het aramide overwegend in de richting van de ketting ligt (inslag is glas) om het laminaat speciaal in deze richting te versterken. Aramide kenmerkt zich door aan het laminaat een grote slagvastheid, gecombineerd met een hoge treksterkte bij een laag gewicht te geven Tevens geven ze een geringe uitzetting bij warmte. Verkrijgbaar in 250 en 300 gram in breedtes van 2,5 t/m 20 cm. De beste resultaten bereikt men in combinatie met epoxyharsen.