Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voor de composiet industrie.

Afscheurweefsel (peelply)

Afscheurweefsel is een fijn weefsel dat op het natte laminaat als eindlaag gelegd wordt om vervolgens na de gewenste periode weer van het uitgeharde laminaat verwijderd te worden door het er handmatig weer af te trekken.
Op deze manier hoeft men het laminaat niet meer te ontvetten en op te schuren om hechting van volgende aan te brengen lagen te verkrijgen.
Afscheurweefsel (peelply) wordt zowel geleverd in standaard polyamide uitvoering voor gebruik op polyester en epoxy laminaten als in een polyester uitvoering voor gebruik op fenol laminaten. Polyamide uitvoering leverbaar in diversen breedtes met rollengte van 100 m1 en polyester uitvoering leverbaar in 165 cm breed met rollengte van 50 m1

Bleeder

Non-woven 100 grams polyestervlies welk als absorptie/transport vlies wordt gebruikt bij vacuümtechnieken. Standaard breedte 150 en 170 cm bij een rollengte van 100 m1.

Parafine oplossing

Paraffine oplossing (10%) voor het maken van polyester topcoat uit een gelcoat door toevoeging van 2-3 %.

Styreen monomeer

Bestanddeel van polyester die in zijn pure vorm wordt gebruikt voor het extra afdunnen van polyesterharsen. Wordt tevens ook gebruikt voor het verwijderen van styreen aanslag in de mal.

Reinigingsmiddel A (aceton)

Snelverdampend reinigingsmiddel voor het schoonmaken van gereedschappen.

Zettex cleaner/ontvetter

Universeel reiniging en ontvetting middel voor mallen en gereedschappen.

Wasplaten

Tot 130 graden Celsius bestendige wasplaten verkrijgbaar in een dikte van 0.5 t/m 5 mm. Speciaal geschikt voor dikte bepalingen bij mallenbouw en prototypen bouw. Afmeting 305 x 610 mm.