Katalysatoren

Katalysatoren, ook wel onterecht harders genoemd, zijn nodig om polyester- en vinylesterharsen te laten uitharden. Indien u speciale katalysatoren nodig heeft, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw project.

Peroxan A-40 L

Acetylacetonperoxide (AAP) voor het uitharden van met cobalt voorversnelde polyesterharsen.

Peroxan BP-40 LV

Een dibenzoylperoxide (BPO) die wordt gebruikt voor het uitharden van onverzadigde polyesterharsen in combinatie met amineversnellers

Peroxan CU-40 M

Een cumeenhydroperoxide (CHP) die wordt gebruikt voor het uitharden van vinylesterharsen in combinatie met een kobaltversneller.

Peroxan CU-80 L

Een cumeenhydroperoxide (CHP) die wordt gebruikt voor het uitharden van onverzadigde polyesterharsen.

Peroxan CU-90 L

Een cumeenhydroperoxide (CHP) die wordt gebruikt voor de copolymerisatie van styreen/butadieen (SBR-rubber) en acryl nitril/butadieen/styreen (ABS-rubber) en voor de emulsiepolymerisatie van (meth-)acrylaten en acrylaatharsdispersies.

Peroxan ME-50 LX

Een MEKP-harder die wordt gebruikt voor het uitharden van onverzadigd polyester in combinatie met kobaltversnellers.

Peroxan ME-50 LU

Mengsel van Methylethylketon (MEKP) en een cumeenhydroperoxide dat wordt gebruikt i.c.m. cobalt voorversnelde polyesterharsen voor het uitharden van dikke laminaten/gietmassa’s.

Peroxan ME-50 LA

Universele Methylethylketon (MEKP) voor het uitharden van cobalt voorversnelde polyesterharsen, gelcoats en topcoats.

Peroxan ME-50 LM4

Methylethylketon (MEKP) voor het uitharden van met cobalt voorversnelde polyesterharsen.

BPO pasta/poeder

Dibenzoylperoxiden (BPO) voor het uitharden van met amine voorversnelde polyesterharsen. Zorgt voor een zeer snelle doorharding bij verwerking van polyesterharsen.