Katalysatoren

Katalysatoren, ook wel onterecht harders genoemd, zijn nodig om polyester- en vinylesterharsen te laten uitharden. Indien u speciale katalysatoren nodig heeft, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw project.

Peroxan A-40 L

Acetylacetonperoxide (AAP) voor het uitharden van met kobalt voorversnelde polyesterharsen. Heeft t.o.v. ME-50 L een veel hogere activiteit die zorgt voor een zeer snelle doorharding maar ook een kortere verwerkingstijd. Wordt vaak bij injectie technieken toegepast. Niet te gebruiken in combinatie met gelcoats en topcoats.

Peroxan CU-40 M

Cumyl hydro peroxide voor het uitharden van kobalt voorversnelde polyester en vinylesterharsen. Geeft t.o.v. een standaard ME-50 LX geen gasvorming nadat deze is ingemengd in de vinylesterhars. Deze peroxide geeft een lage piek exotherm bij dikke laminaten en tevens nog een goede doorharding in dunnere laminaten.

Peroxan ME-50 LX

Een MEKP-harder die wordt gebruikt voor het uitharden van onverzadigd polyester in combinatie met kobaltversnellers.

Peroxan ME-50 LU2X

Mengsel van Methylethylketon peroxide en Cumene hydroperoxide. Wordt gebruikt i.c.m. kobalt voorversnelde polyesterharsen. Peroxide geeft een lagere piek exotherm (warmteontwikkeling) waardoor deze peroxide geschikt is voor het uitharden van dikke laminaten/gietmassa’s. Geschikt voor uitharding van polymeerbeton waar men een hoog gehalte aan hars heeft, vacuüm injectie, RTM en wikkelen.

Peroxan ME-50 LA

Universele Methylethylketon (MEKP) voor het uitharden van kobalt voorversnelde polyesterharsen, gelcoats en topcoats. Geeft t.o.v. ME-50 L een langere verwerkingstijd en rustigere doorharding. Wordt in de polyesterindustrie ook wel zomerperoxide genoemd. Zorgt in tegenstelling tot polyesterharsen in combinatie met vinylesterharsen voor een hogere activiteit. Geeft geen schuimvorming bij verwerking van
vinylesterharsen.

Peroxan ME-50 LM4

Mengsel van Methylethylketon peroxide (MEKP) met tertiair- Butyl hydro peroxide voor het uitharden van kobalt voorversnelde polyesterharsen. Geeft t.o.v. een standaard ME 50 LX een veel langere verwerkingstijd en zeer rustige doorharding met lage warmteontwikkeling waardoor deze o.a. geschikt is voor het gieten van grote laagdikten van polyestergiethars

BPO pasta/poeder

Dibenzoylperoxiden (BPO) voor het uitharden van met amine voorversnelde polyesterharsen. Zorgt voor een zeer snelle doorharding bij verwerking van polyesterharsen.

Andere specialere peroxide typen zijn op aanvraag beschikbaar.