Koolstof versterkingsmaterialen

Koolstof vezel versterkingssystemen worden bij constructies toegepast waar men hoge treksterkte en drukvastheid i.c.m. een zeer hoge stijfheid en laag gewicht eist. Koolstof heeft tevens een geringe warmte uitzetting coëfficiënt en is elektrisch geleidend. Beste resultaten i.c.m. epoxyharsen.

Koolstof weefsels

Op koolstof gebaseerde weefsels geven een hoge stijfheid, treksterkte en drukvastheid bij een laag gewicht. Tevens geven ze een geringe uitzetting bij warmte en zijn elektrisch geleidend. Standaard verkrijgbaar in 3K 200 gram/m2 vierkant en keper weefsel. Andere weefsel gewichten en/of typen op aanvraag. Beste resultaten in combinatie met epoxyharsen.

Koolstof multiaxiaal legsels

Multiaxiaal koolstof legsels zijn systemen waarbij de koolstof strengen gestrekt in de 0, 90, -45 of +45 graden richting georiënteerd en vervolgens met elkaar verstikt zijn. Afhankelijk van het aantal richtingen, ook wel assen genoemd, die met elkaar verbonden zijn spreken we van een biaxiaal (2 assen), triaxiaal (3 assen) of quadratil (4 assen) georiënteerd legsel. Op koolstof gebaseerde legsels geven een hoge stijfheid, treksterkte en drukvastheid bij een laag gewicht. Tevens geven ze een geringe uitzetting bij warmte en zijn elektrisch geleidend. Legsel systemen geven in de richting van de assen hogere mechanische waarden aan het product dan weefsels. Verkrijgbaar vanaf 160 grams biaxiaal legsel. Beste resultaten in combinatie met epoxyharsen.

Koolstof UD weefsels

Koolstof UD weefsels ofwel uni-directionaal koolstofweefsels zijn weefsels waar het koolstof overwegend in één richting ligt (ketting of inslag) om het laminaat speciaal in deze richting te versterken. Koolstof kenmerkt zich door het geven van een hoge stijfheid, treksterkte en drukvastheid bij een laag gewicht. Tevens geven ze een geringe uitzetting bij warmte en zijn elektrisch geleidend.Typen en gewichten op aanvraag. Beste resultaten in combinatie met epoxyharsen.

Koolstof UD tapes

Koolstof UD tapes ofwel uni-directionaal koolstoftapes zijn tapes waar het koolstof overwegend in richting van de ketting ligt (inslag is glas) om het laminaat speciaal in deze richting te versterken. Koolstof kenmerkt zich door het geven van een hoge stijfheid, treksterkte en drukvastheid bij een laag gewicht. Tevens geven ze een geringe uitzetting bij warmte en zijn elektrisch geleidend.
Verkrijgbaar van 125 gram t/m 1200 gram/m2 in breedtes van 2.5 t/m 20 cm. Beste resultaten in combinatie met epoxyharsen.