Vlamdovende harsen

De laatste jaren worden er steeds meer eisen gesteld aan producten die op de één of andere manier in contact komen of ter bescherming dienen van mensen. Denk hierbij aan transport middelen zoals bussen, treinen en trams maar ook gebouwen en decorbouw. Één van de belangrijkste eisen heeft te maken met de brandwerendheid/vlamdovendheid van de producten. Om er voor te zorgen dat polyesterproducten ook aan deze eisen kunnen voldoen zijn er vlamdovende polyesterhars systemen ontwikkeld. Deze speciale harsen zijn, afhankelijk van de eisen, in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Zie hiernaast voor de speciale door Ashland ontwikkelde vlamdovende harsen die op voorraad zijn in ons magazijn.

Hetron F 820

Niet thixotrope, niet voorversnelde, ongevulde gehalogineerde polyesterhars.
Met uitstekende vlamdovende eigenschappen welke voldoet aan de M2 classificatie volgens de Franse brandnorm.

Hetron F 820 TE

Thixotrope, voorversnelde, ongevulde gehalogineerde polyesterhars met uitstekende vlamdovende eigenschappen welke voldoet aan de M2 classificatie volgens de Franse brandnorm. Geschikt voor Spray up and hand lay up technieken.

Hetron F 240 TF

Thixotrope, niet voorversnelde, gevulde en gehalogineerde polyesterhars met uitstekende vlamdovende eigenschappen en laag rookgetal. Het hars voldoet aan de M2 F2 classificatie volgens de Franse brandnorm/rooktest. Geschikt voor zowel spray up, hand lay up als koudpers technieken.

Hetron F 207 TPA

Thixotrope, voorversnelde polyesterhars met uitstekende vlamdovende eigenschappen en laag styreen emissie. Geschikt voor zowel spray up en hand lay up technieken.