Polyesterharsen o.b.v. PET

Polyesterharsen die op basis van gerecyclede PET-materialen zijn samengesteld, behoren tot de categorie duurzame harsen.

PET als grondstof voor polyesterharsen

PET is een thermoplastisch polyester met uitstekende mechanische eigenschappen dat hoofdzakelijk wordt gebruikt voor het verpakken van voedingsmiddelen en dranken. De meesten kennen de welbekende PET-fles. Als PET grondig wordt schoongemaakt en opnieuw wordt gesmolten, is het materiaal volledig recyclebaar. 

Het gebruik van gerecyclede PET-materialen verbetert de tereftalische functionaliteit van een polyesterhars. INEOS Composites heeft veelvuldig onderzoek verricht om een collectie onverzadigde polyesterharsen te ontwikkelen op basis van gerecyclede PET-materialen. Hierbij staan milieu, kosten en behoud van de sterke technische eigenschappen van het materiaal centraal. Met succes! In elk INEOS-vat gerecyclede hars op PET-basis (220 kg) zitten gemiddeld 1.800 gerecyclede plastic flessen.

Beschikbare gerecyclede polyesterharsen bij Romar-Voss

Aropol PTM 208 TA
Een thixotrope, vooraf versnelde polyesterhars die weinig styreen uitstoot en deels is samengesteld uit gerecyclede PET-materialen. De hars is geschikt voor algemeen gebruik en heeft een korte geltijd (25 min.) Meer info >

Aropol PTM 208 TB
Een thixotrope, vooraf versnelde polyesterhars die weinig styreen uitstoot en deels is samengesteld uit gerecyclede PET-materialen. De hars is geschikt voor algemeen gebruik en heeft een matige geltijd (40 min.) Meer info >