Speciale weefsels

Weefsel systemen die door hun speciale samenstelling niet zijn in te delen in standaard groepen.

Gitter gewebe

Uit glasgaren en directroving samengesteld open glasweefsel welk is voorzien van een speciale alkali bestendige coating. Dient als versterkingsmateriaal voor in gips en beton. Leverbaar in 150 en 500 gram.

Verrane weefsel

Flexibel open glasweefsel. Wordt vanwege uitstekende drapeerbaarheid toegepast bij het maken van complexe epoxy mallen achter epoxy gelcoat om een goede aansluiting hierop te krijgen.

Gekleurde glasweefsels

Bij gekleurde glasweefsels wordt sterkte gecombineerd met schoonheid. Gekleurde kepergeweven glasweefsels zijn leverbaar in een 290 gram/m2 stijve uitvoering onder de naam texalium in de kleuren zilver, zwart, radiumgeel en methylblauw en in de meer drapeerbare 290 g/m2 uitvoering Alutex in de kleur zilver, blauw, geel, goud, titaan en koper. (zie ook overzicht versterkings-materialen)

Lichtgewicht systemen

Speciale, gevoluminiseerde lichtgewicht E-glas systemen waarbij standaard E-glas garens voorzien zijn van lichtgewicht thermoplastische microspheres. Deze systemen zorgen voor een lager harsverbruik en geringere glasaftekening bij een goede sterkte. Verkrijgbaar als weefsel onder de naam Spheretex SN, als multiaxiaal onder de naam Sphere-ax en als spuitroving onder de naam Guncore. Combinatie van deze systemen is mogelijk.