Vulstoffen

Met het toevoegen van vulstoffen verandert men de eigenschappen van harsen.
Eigenschappen zoals o.a krimp, slijtvastheid, brandbaarheid, viscositeit en oppervlakte aanzicht kunnen met vulstoffen bepaald worden.

Krijt

Krijt (calciumcarbonaat) is een neutrale vulstof die o.a. gebruikt wordt bij het gieten van beelden met polyesterhars. Toevoeging van krijt vermindert de krimp en verlaagt de kosten van het eindproduct. Kleur: beige.

Micro-Talk AT1

Micro Talk AT1 wordt gebruikt als vulstof bij polyester en epoxyharsen. Talk vermindert de krimp en geeft een betere schuurbaarheid van het eindproduct maar geeft tevens ook een mindere waterbestandheid. Kleur: wit.

Kwartsmeel/zand

Kwartszand wordt gebruikt als vulstof bij polyester en epoxy harsen. Zorgt voor een lagere krimp, hogere drukvastheid en goede waterbestandheid maar tevens ook voor slechtere schuurbaarheid. Kleur: gebroken wit-beige.

Aluminiumtrihydraat (ATH)

ATH is een vlamvertragende vulstof die aan polyester, vinylester en epoxy harsen wordt toegevoegd om deze brandvertragend te maken. Verkrijgbaar in zakken van 25 kg. Voor polyurethaan snelgiet massa’s verkrijgbaar in speciaal afgestemde uitvoering in 40 kg verpakking onder naam Fuller B.

Aluminium vulstof Fuller (AL)

Aluminium vulstof met korrelgrootte 100 uM voor toevoeging aan polyester, epoxy en polyurethaanharsen. Goed polijstbaar.

Aerocell

Aerocell is een lichtgewicht witte vulstof die bestaat uit dikwandige glazen microballons. Geschikt voor het maken van lichtgewicht vulmassa’s en lijmpasta’s op basis van polyester, vinylester of epoxyhars. Toevoeging naar wens 10 tot 30 %.

Sil-cell

Sil-Cell is een prijsgunstige lichtgewicht witte vulstof die bestaat uit glazen microballons. Geschikt voor het maken van licht gewicht vulmassa’s en lijmpasta’s o.b.v. polyester, vinylester of epoxyhars. Toevoeging naar wens 10 tot 30 % . De wanddikte is minder sterk ten opzichte van Aerocell.

Fillite

Ronde keramische lichtgewicht vulstof. Wordt voornamelijk als lichtgewicht vulstof gebruikt in de polymeer beton industrie. Kleur: beige/grijs.

Korund

Slijtvast anti slip afstrooi-middel dat voornamelijk wordt toegepast bij polyester en polyurethaan vloer systemen. Voorradig in 3 korrelgroottes. Bevat ijzerdeeltjes waardoor roestpuntjes kunnen ontstaan. Kleur: antraciet grijs.

Silicium Carbide

Slijtvast anti slip afstrooi-middel dat voornamelijk wordt toegepast bij polyester en polyurethaan vloer systemen. Bevat geen ijzerdeeltjes en roest daarom niet. Kleur: blinkend antraciet grijs.