Condensatie uithardend

Bij condensatie uithardende RTV siliconen rubbers komt tijdens de uitharding reactie een vluchtige stof vrij (ethanol/propanol). De optimale eigenschappen verkrijgt men door na het aanharden van de rubber deze na te harden bij een hoge temperatuur (tot
150 g celsius) zodat de bijproducten zich uit het rubber kunnen verwijderen. Condensatie uithardende systemen worden voornamelijk toegepast voor het maken van flexibele mallen met een gecompliceerde oppervlakte structuur. De siliconenrubber is bestand tegen gietingen uit polyesterhars, polyurethaangietmassa’s, polyurethaan schuimen, gips en was. Kenmerken t.o.v. additie uithardende systemen zijn:

– Uithardingstijd kan niet versneld worden door toevoeging van extra warmte
– Uitharding niet gevoelig voor inhibitie
– Uitgehard rubber kan depolymeriseren wanneer deze in een gesloten ruimte tot hoge temperatuur
(> 250 º C) verhit wordt.

Neukasil RTV 1701

Siliconenrubber welke na uitharding een hardheid geeft van 20 shore A en een hoge scheursterkte. Om strijkmallen te maken van vertikale producten is er een thixotropiemiddel type RTV 1701 C verkrijgbaar om siliconenrubber in te dikken naar wens.

Neukasil RTV 10

Laag visceuse siliconenrubber welke na uitharding een hardheid geeft van (50 shore A). Heeft een lage scheursterkte ten opzichte van een RTV 1701 en RV20 systeem.